CIP

#corporate #identity #on-site #print #web #brochure #3D 

Groeien dankzij een langetermijnstrategie


Construction & Investment Partners of kortweg CIP is een Belgische projectontwikkelaar, actief in België en Luxemburg. Het heeft meer dan 35 jaar ervaring in vastgoed en stond al in voor honderden uiteenlopende projecten. CIP is vandaag vooral actief in Antwerpen en realiseerde er recent een aantal residentiële ontwikkelingen in de buurt van het MAS.

De uitdaging

Hooox hielp CIP bij hun transformatie van hotel- en kantoorontwikkelaar naar een succesvolle residentiële ontwikkelaar. Daarnaast was CIP op zoek naar een communicatiepartner op lange termijn. Eentje die hun organisatie door en door leert kennen en hen helpt om sneller in te spelen op de maatschappelijke behoeften van morgen. Een uitdaging die wij met beide handen hebben aangenomen!

Daar hoorde allereerst een vernieuwde website bij, die zich onderscheidt van de rest.

We vonden inspiratie in het werk van modernistische schilders zoals Sol Le Witt en die creatieve oefening werd de basis voor een nieuwe website met diagonale lijnen waarin alle content naadloos werd geïntegreerd. Een spel van schuine lijnen en vlakken, wisselend in functie van de navigatie, levert een unieke en duidelijk herkenbare stijl op. Ga het vooral zelf ontdekken op www.cip.be.

Daarnaast verzorgde hooox de communicatie van al hun Antwerpse projecten, waaronder meest recent nog The Venice & The Stockholm Residence.

The Venice & Stockholm Residence

De kracht van fasering

CIP won met het ontwerp van architectenteam Sergison Bates Architects, Bulk Architecten en Bovenbouw Architectuur de wedstrijd die stad Antwerpen had uitgeschreven voor het bouwproject in het kloppend hart van het Eilandje, de Cadixwijk. Momenteel realiseert de ontwikkelaar er vijf gebouwen met appartementen en handelsruimtes, die één voor één worden gelanceerd.

Eén plan, vijf projecten

Het ambitieuze stadsontwikkelingsproject omvat een binnentuin omgeven door vijf statige gebouwen met elk hun eigen, maritieme karakter passend bij de vroegere havenomgeving. We luisterden naar het verhaal dat CIP en de architecten wouden vertellen en kozen ervoor om de vijf hoofdstukken apart uit te schrijven.

We organiseerden een initiële brainstormoefening met de klant waarbij de buyer personas werden verfijnd. De fasering van deze projectontwikkeling liet ons toe per project de doelgroep te bepalen waardoor we o.a. meer gerichte leads konden genereren. Ook kreeg elk project een uniek grafisch jasje afgestemd op de specifieke doelgroep.

Havenbuurt herleeft

Het Eilandje in Antwerpen is een mooi voorbeeld van geleidelijke en doordachte stadsontwikkeling. Naast de populariteit van de voormalige oude haven, met het MAS en Red Star Line Museum als uithangborden, is het daarnaast een plek waar het aangenaam vertoeven en wonen is.

The New York en The London Residence, niet alleen verwijzend naar wereldbekende havensteden, maar ook respectievelijk gelegen aan de New Yorkkaai en Londenstraat, zijn reeds in verkoop en binnenkort komen daar nog The Venice en The Stockholm Residence bij.

Duurzame knipoog naar het verleden

The Venice Residence staat voor eigentijds wonen in hartje stad. De portiekwoningen zijn voorzien van grote raampartijen en aangename terrassen. The Stockholm Residence is een hip torentje van stadsappartementen en enkele penthouses. Bewoners zullen genieten van de inpandige balkons of loggia's en de prachtige binnentuin.

Het architectenteam zorgde ervoor dat de projecten zich naadloos integreren in de omgeving. Hun robuuste stijl doet denken aan de pakhuizen die in het verleden deel uitmaakten van het straatbeeld aan de haven. Op gebied van duurzaamheid ligt de maatstaf ook hoog: zowel The Venice als The Stockholm Residence zijn Bijna Energie Neutrale gebouwen.

Lampagne

Wonen op historische grond

Lampagne maakt deel uit van CIP’s ambitieuze project “De Bonte Stad”, waar onder meer ook Falconhoven toe behoort, en is gelegen op de hoek van de Falconrui en Generaal Belliardstraat. Het historisch centrum bevindt zich op wandelafstand en in de nabije omgeving zijn er heel wat horecazaken, gespecialiseerde winkels en cultuur.

Duurzaamheid omgeven door groen

Het gebouw beslaat 15 tweeslaapkamerappartementen met terras uitkijkend op een groene patio. Ook werden er rondom het appartementsgebouw groene hoven aangelegd die de bewoner helemaal tot rust brengen te midden van de levendige stadsbuurt.

Blauw bloed

Hooox zocht voor dit project een passende naam, bijhorend logo en werkte een projectwebsite en plooifolder uit. De Italiaanse edelman, Falco De Lampange, die op dezelfde site in de 14de eeuw een gasthuis bouwde, diende ter inspiratie voor de naamgeving.

Meer weten?

Graag meer info over dit project? Of toch liever praten over dat van u?

Contacteer ons


Hooox gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.