Online strategie voor Van Houtven

#corporate #strategy #web #social #storytelling #campaign #leadgeneration 

When a plan
comes together


Bouwfirma Van Houtven had een nieuwe website nodig - en daarvoor lonkten ze in onze richting. Een instant match. Bovendien hadden ze snel begrepen dat hooox veel méér doet dan een stevig online platform metselen. It’s the strategy, stupid!

Strategy first

Eerst de basics. Wie wil je precies bereiken? En welke boodschap overtuigt hen het best? Kortom, je moet goed weten wat de sterktes en waarden zijn van je bedrijf - en hoe je die het best vertaalt naar de behoeften van je doelgroep. 

Zo gezegd, zo gedaan. Een brainstorm met directie en medewerkers leerde ons waar Van Houtven goed en minder goed op scoort. Die intel namen we mee in een strategische analyse, die de rode draad werd bij de ontwikkeling van de website.

Strategy first

Een persoonlijke benadering

Tijdens de brainstorm sprong Van Houtven’s persoonlijke aanpak meteen in het oog. Dat gevoel moest ook de nieuwe website uitstralen. Authentieke beelden van achter de schermen geven het familiebedrijf een menselijk gezicht doorheen de website.

Strategie vs. usability

Usability is key. Daarom kozen we voor een heldere en eenvoudige webstructuur. Elke bezoeker, particulier of architect, vindt nu meteen z’n weg in het ruime dienstenaanbod. Van traditioneel of ecologisch bouwen tot sleutel-op-de-deur.

Awareness campaign

Ecologisch (ver)bouwen is de core business van Van Houtven. Nog het liefst zetten ze hun grootste specialiteit in de kijker: massieve houtbouw. Om ecologisch bouwen met hout te promoten, lanceerden we een leuke campagne op sociale media.

Onze missie? Meer naambekendheid creëren in de eigen regio. Daarvoor creëerden we ook een heleboel nieuwe assets. Denk aan een digitale presentatie, een timelapse van de werf, nieuwsbrieven naar architecten, online advertenties… 

Nieuwsbrief

Samen met het fotomateriaal werden deze gebundeld in een nieuwsbrief die verstuurd werd naar architecten met een uitnodiging voor een infosessie betreft deze nieuwe bouwmethode.

Digitale advertenties

Daarnaast werd er een Facebook campagne opgezet om deze methode bekender te maken in de regio waar Van Houtven werkzaam is.

Meer weten?

Graag meer info over dit project? Of toch liever praten over dat van u?

Contacteer ons


Hooox gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.