Leadgen als antwoord op een moeilijke locatie

#leadgeneration  #strategy  #campaign  #social  #web  #residential  

Leadgeneration campaign voor vastgoedproject Sandweghe

Snel kwalitatieve leads genereren. Daar gaat het over bij de verkoop van een residentieel project als Sandweghe. Om de verkoop van de 70 appartementen een duwtje in de rug te geven, lanceerde hooox een uit de kluiten gewassen campagne naar drie verschillende doelgroepen. 

Odebrecht

Sandweghe richt zijn pijlen vooral op jonge werkende koppels, oudere mensen bij wie de kinderen uit huis zijn, en investeerders op zoek naar een pand om te verhuren. Na een grondige analyse, ontwikkelde Hooox een leadgeneration-campagne op maat van drie doelgroepen.
Deze target groups werden eerst ingedeeld op basis van leeftijd: 

Doelgroepen bepalen

Doelgroepen bepalen

Border circle

Jongvolwassenen

van 25 tot 34 jaar, jonge werkende koppels

Border circle

Ouderen

van 54 tot 65+, oudere mensen bij wie de kinderen uit huis zijn

Border circle

Investeerders

van 35 tot 54 jaar, investeerders op zoek naar een pand om te verhuren

Verschillende accenten

Elk van de doelgroepen kreeg een aangepaste advertentietekst te zien. Bij de jonge doelgroep legden we de nadruk op nieuwbouw, een starterswoning, kleinere units met één slaapkamer en de Bringme Box voor pakjes.

De advertenties die gericht waren naar potentiële investeerders, legden de nadruk op het voordelige kostenplaatje en het rendement, interessante financiering, energie-efficiëntie en duurzame materialen.

Bij de oudere doelgroep schonken we bijzondere aandacht aan de dichte nabijheid van groen en fietspaden, het aanwezige warmtenet, BEN-appartementen en de vele troeven op het vlak van mobiliteit. 

Ready, set, gooo!

Gezien worden. Daar draait het om bij het begin van elke online campagne. Met behulp van display-campagnes met banners en video’s creëerden we eerst brand awareness en brand recognition via Facebook en Google.

Eens het project meer naambekendheid had bij het grote publiek, gingen we meer focussen op SEA en dus op gevonden worden via Google. 

Positieve
resultaten

Positieve
resultaten

eerste maanden
websitebezoekers
leads

Leren en bijsturen

Tijdens de lanceringsfase ontvingen we heel wat data, waarmee we nog gerichter aan de slag konden. Al in de eerste drie maanden van de campagne haalden we positieve resultaten: zo’n 10.000 online bezoekers en 136 leads.

Snel werd duidelijk dat onze grootste aandacht best naar de oudere doelgroep ging, want die leverde consequent de meeste kliks en conversies op - een ingevuld contactformulier. De makelaars bevestigden dat dit segment het vaakst overgaat tot de effectieve aankoop van een appartement.

In de opstartfase stelden we de campagne bij door de budgetten te herverdelen, nog meer in te focussen op de oudere doelgroep en een gerichte remarketingcampagne te lanceren via Facebook en Google. 

Leren en bijsturen

Remarketing-campagnes

Zodra we genoeg websitebezoekers hadden gelokt, konden we ook eerdere websitebezoekers targeten met remarketingcampagnes en nieuwe display-banners. Twijfelaars werden zo nog eens herinnerd aan het project.

Strakke opvolging

Dankzij de beschikbaarheidsmodule op de website, kunnen we tracken welke appartementen het meest bekeken worden door welke doelgroep. Daarna pasten we advertentieteksten verder aan volgens hun voorkeuren.

Een nauwe samenwerking met de makelaars op het terrein, zorgde ervoor dat we snel updates en nieuws konden aankondigen. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de opendeurdag of een update bij de start van de afbraakwerken. 

De resultaten

Van de uiteindelijke verkopen kwam 50% van de leads binnen via Sandweghe.be,
die gelinkt werd aan onze leadgeneration-campagne.

Meer weten?

Ook geïnteresseerd in een digitale campagne van hooox? Wij brengen uw vastgoed doeltreffend naar de markt.

Contacteer ons


Hooox gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.