Welk chatsysteem heb jij nodig?

Als je websitebezoeker verwelkomd wordt door een chatbox, heeft hij het gevoel dat er echt naar hem geluisterd wordt. Maar moet je dan een persoon van vlees en bloed aan de andere kant van het scherm zetten? Niet per se. Alle mogelijkheden op een rijtje!

Box, bot en semi-automatisch

Wie de conversatie wil aangaan, heeft de keuze uit een chatbot, een chatbox en een semi-automatisch chatsupportsysteem.
Wat is het verschil?

CHATBOX CHATBOT SEMI-AUTOMATISCHE CHATBOX
In een live chatbox praat je met een persoon. De chatbox heeft vaste ‘openingsuren’. Een chatbot herkent zinspatronen en reageert daarop. Zo lijkt het alsof je tegen een echte persoon praat, maar eigenlijk is hier AI aan het werk. De bot stelt jou een vraag. Daarna beslist de bot of hij het gesprek zelf kan afhandelen, of hij je beter doorverwijst naar een echte persoon.

 

De voordelen van semi-automatisch

Bij hooox hebben we een voorkeur voor semi-automatische chatboxen.

2 grote voordelen:

1.  Je kan vaak gestelde vragen automatisch beantwoorden. Denk maar aan: ‘Wat is de locatie van het project?’ of ‘Wat is de prijs van een 2-slaapkamerappartement?’. Dat kost de bezoeker minder moeite dan bellen of een contactformulier invullen. Hij is dus sneller geneigd om info te vragen.

2.  Stelt de bezoeker een vraag die niet vooraf ingesteld was? Dan verwijst de bot hem door naar een echte persoon die hem verder helpt. Duid iemand aan om de chatbox toegewijd te beheren zodat je klant snel antwoord krijgt!

Waarom (nog) geen chatbot?

Artificial Intelligence (AI) begrijpt al perfect Engels, maar nauwelijks Nederlands of Frans. Daarom heeft een chatbot op dit moment weinig zin. Toch verwachten de meeste consumenten nú een antwoord op hun vraag. Daarom zullen chatbots ook in Nederlandstalig en Franstalig gebied snel hun intrede doen.

Nooit meer geïnteresseerden mislopen?

Vraag je offerte voor een semi-chatbox!

Contacteer ons


Deel dit artikel:

Hooox gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.