• Home
  • Stories
  • Moet de vastgoedsector inzetten op sociale media?

Moet de vastgoedsector inzetten op sociale media?

Kan je met sociale media je projecten of panden sneller verkopen? Het antwoord is ja. Op voorwaarde dat je de juiste kanalen blootlegt en je doelgroep op een doordachte manier aanspreekt. Lees in dit artikel hoe je dat doet.

De nieuwe televisie

In 2019 gebruikten 7,5 miljoen Belgen sociale media. 79% van Vlamingen gebruikt zelfs elke dag een socialmedia-app voor gemiddeld 49 minuten per dag. Het is dan ook geen wonder dat Belgische bedrijven 40% van hun marketingbudget besteden aan sociale media. LinkedIn, Instagram, Facebook en consorten zijn wat televisie ooit was. Maar dan véél goedkoper.

Facebook's not dead

Sommige marketeers en opiniemakers toeteren al jaren over de dood van Facebook. Maar de cijfers zeggen iets anders. Hoewel het aantal Facebookgebruikers inderdaad daalt, blijft het bedrijf van Zuckerberg de absolute koploper in het socialmedialandschap. Maar liefst 78% van de Vlamingen gebruikt Facebook maandelijks, tegenover 72% voor WhatsApp en 44% voor Instagram. Bovendien zijn alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd op Facebook. Van twintigers die een eerste woning willen kopen tot zestigers die hun ruime villa aan de rand willen inruilen voor een centraal gelegen appartement. Voor advertenties die nú impact hebben, is Facebook dus nog altijd interessant.
 

%
Facebook
%
WhatsApp
%
Instagram

Is Facebook mijn budget waard?

Het grote voordeel van adverteren op sociale media tegenover tv is het toverwoord ‘targeting’. Oftewel: de juiste boodschap overbrengen aan de juiste doelgroep. Op Facebook en Instagram zijn de mogelijkheden duizelingwekkend. Je kan de advertentie voor je nieuwbouwproject bijvoorbeeld richten op getrouwde, gepensioneerde zestigers in een straal van 15 km rond Gent die graag met de hond gaan wandelen in de natuur en pagina’s rond investeren volgen. Al geeft natuurlijk niet elke Facebookgebruiker even veel persoonlijke informatie prijs.

‘Vrijetijdssocialemedia’ zoals Facebook en Instagram zijn ideaal voor investeringsvastgoed en residentieel vastgoed, maar voor bedrijfspanden zet u beter andere kanalen in. Dat komt omdat Facebook het begrip ‘interesse’ nogal ruim invult. Wanneer iemand een filmpje van UPS bekijkt, denkt Facebook dat logistiek onder zijn interesses valt. De Facebookgebruiker zal de advertentie voor je magazijn dus ook te zien krijgen. Dat soort irrelevante bezoekers ‘vervuilt’ je verkeer.

Is LinkedIn rendabeler?

Wie bedrijfspanden verkoopt of verhuurt, is beter af op LinkedIn. Of iemand graag tuiniert, zal je niet te weten komen op LinkedIn. Maar LinkedInprofielen zijn wél erg volledig op professioneel vlak. Zo is het perfect mogelijk om je advertentie te richten op een senior logistiek manager die in een Antwerpse kmo met 200 personeelsleden werkt. Aan die hypergefocuste targeting hangt natuurlijk een stevig prijskaartje vast. Maar je hebt dan ook veel minder bezoekers nodig om relevante leads aan te trekken. Op die manier is een advertentie op LinkedIn eigenlijk niet duurder dan eentje op Facebook.
 

Het geheim van goedkope relevante leads

Bij hooox gebruiken we een trucje om je budget maximaal te laten renderen op social media. We verklappen het je graag. We targeten eerst de relevante doelgroep op LinkedIn met een eerste advertentie. Klikt de bezoeker, maar converteert hij niet meteen (wat nogal vaak gebeurt)? Dan herinneren we hem op Facebook nog eens aan je advertentie (‘remarketing’ met een Facebook pixel cookie). Doordat hij jouw naam, website en advertentie meermaals te zien krijgt, ontstaat er vertrouwen en herkenning en vult hij het contactformulier uiteindelijk wél graag in.

Nog eentje?

Dankzij een nauwkeurige meting van je website weten we welk type bezoekers jouw contactformulier invult. De Facebookpixel geeft daarna opdracht aan Facebook om soortgelijke mensen (‘lookalike audiences’) te vinden binnen de juiste regio en de advertentie óók aan hen te tonen.

Kort samengevat: LinkedIn zorgt voor relevante leads, wij zoeken via Facebook gelijkaardige profielen. Zo krijg je op een goedkope manier extra relevante leads.
 

Wat met andere sociale media?

In dit artikel hebben we het vooral gehad over Facebook, Instagram en LinkedIn. Andere sociale media zoals YouTube of Pinterest hebben natuurlijk ook hun verdiensten en hun eigen specifieke doelpubliek, maar voorlopig zijn Facebook en Instagram de beste leerlingen in de klas voor de verkoop van residentieel en investeringsvastgoed.

Conclusie

Sociale media helpen je bij het vinden en converteren van je doelpubliek, op voorwaarde dat je de juiste kanalen inzet. Én ze juist combineert. Met een mix van verschillende sociale media krijg je een optimaal resultaat binnen je budget.

Wil jij sociale media ook inzetten om je verkoop een boost te geven?

We zoeken graag de juiste mix voor jouw project!

Contacteer ons


Deel dit artikel:

Hooox gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.