• Home
  • Stories
  • EXPERT TALK: zonder sterke website zijn digitale advertenties zinloos

EXPERT TALK: zonder sterke website zijn digitale advertenties zinloos

Bedrijven als Google en Facebook laten uitschijnen dat advertenties aanmaken kinderspel is. Maar als een digital ad écht moet renderen, komt er heel wat meer bij kijken dan vakjes invullen. Een succesvolle digitale campagne is onmogelijk zonder goede website.

Bouw dedicated pagina’s

Soms verwijzen advertenties gewoon naar de homepage van de adverteerder in kwestie. Een gemiste kans. De prospect werd nieuwsgierig gemaakt door de ad en wordt vervolgens met een kluitje in het riet gestuurd. Want een homepage vertelt je bezoeker meestal niet wat hij moet doen.

Het is een beter idee om door te linken naar een bestaande pagina met relevante inhoud die aansluit bij de advertentie. Of nog beter: investeer in een converterende landingspagina die enkel en alleen ontworpen is om je bezoeker een naadloze customer journey te bezorgen van prikkelende advertentie tot webpagina die aanzet tot actie. 

Een converterende landingspagina is vooral een must voor vastgoedprojecten. Als u reclame maakt voor een specifiek project, wil u natuurlijk dat geïnteresseerden na het doorklikken meteen op de dedicated pagina van het project terechtkomen. Daar laten ze idealiter hun contactgegevens achter.

Hou rekening met zoekwoorden

De missie van Google is alle informatie ter wereld gestructureerd aanbieden aan alle internetgebruikers ter wereld. Om die missie te kunnen waarmaken, is Google heel streng voor websites én zelfs voor betaalde advertenties. Om in aanmerking te komen voor Zoekadvertenties (Google Ads) is het essentieel dat de gebruikte zoektermen óók op de gelinkte pagina staan. Anders beschouwt Google je advertentie als misleidend, omdat de klant niet op de verwachte, relevante webpagina terecht komt. 

Voor een maximaal effect voeg je de zoekwoorden toe op verschillende plaatsen:

  • In de (SEO-)titel van de webpagina (metatitle)
  • In de (SEO-)beschrijving van de webpagina (metadescription)
  • In de titels en tussentitels (H1, H2, …)
  • In de doorlopende tekst

Google is not amused wanneer je een Franstalige advertentie laat doorlinken naar een Nederlandstalige pagina. Dus als je wil adverteren in meerdere talen, moet de website vertaald worden.

Uiteraard moet je website ook aan de technische SEO-vereisten doen. Advertenties die verwijzen naar bijvoorbeeld een trage of niet-mobile friendly website zullen onvermijdelijk slecht scoren. Technische SEO is redelijk complex en de regels veranderen voortdurend. Daarom laat je deze materie best over aan professionals die wekelijks vinger aan de pols houden.

Meet de resultaten

Aan de hand van conversietracking zie je zwart op wit hoe goed je advertenties het doen en kan je snel bijsturen. Vaak wordt er vooral gefocust op het contactformulier, maar het loont ook om andere digitale touchpoints te meten, zoals het aanklikken van specifieke links, nieuwsbriefregistraties, downloads, doorsturen naar vrienden, delen op sociale media ... Ook deze data kunnen relevante inzichten brengen. Als je al Google Analytics gebruikt, kan je de bestaande doelen eenvoudig importeren in Google Ads.

Voor een goede website heb je een goede basis nodig.  Lees hier meer >

Bespaar jezelf kopzorgen: besteed advertenties uit en krijg relevantere leads voor hetzelfde budget.
Want een professionele partner in digital advertising verdient zichzelf in no time terug.

Contacteer ons


Deel dit artikel:

Hooox gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.