• Home
 • Stories
 • Best practice voor jouw online marketingmix

Best practice voor jouw online marketingmix

Investeren in trending tools en kanalen is goed om je marketing en merkbekendheid te versterken, maar zorg er eerst voor dat de basis goed zit. Zonder stevig fundament lonen je andere communicatie- en marketinginspanningen onvoldoende.

De basics

Bing-advertenties

Bing is een belangrijke zoekmachine, zeker voor ouderen en bedrijven. Zijn die doelgroepen belangrijk voor je bouwproject of service? Adverteer dan ook op deze searchengine. Leuke bonus: er is minder concurrentie dan op Google.

Tip: zet je beste Google Ads-campagnes in op Bing. De learnings uit Bing neem je daarna weer over in Google Ads.

Marktaandeel Bing 2022:

 • België 4,89%
 • Luxembourg 4,48%
 • Nederland 3,43%
 • France 4,37%

Bron: GlobalStats

Conversieoptimalisatie (CRO)

Halen je advertenties veel clicks en vinden mensen vlotjes de weg naar je website, maar houdt het daar op? Dan moet je werk maken van conversieoptimalisatie.

Concreet: ervoor zorgen dat bezoekers doen wat jij van hen verwacht. Van doorklikken of een whitepaper downloaden tot een offerte aanvragen of contact opnemen.

Omdat het internet ‘leeft’, moet je jouw online kanalen en digitale marketing regelmatig updaten en bijschaven. Dat geldt voor je website en landingspagina's, en evengoed voor je e-mailings en de follow-up daarvan. Kortom, voor je hele marketing funnel.

 

Beantwoord minstens deze vragen:

 • Welke informatie moeten bezoekers krijgen en wanneer?
 • Hoe loodsenwe mensen doorheen het beslissingsproces (de klantenreis of customer journey)?
 • Hoe brengen we onze boodschap helder en overtuigend over?

Al deze aspecten komen in aanmerking voor  verbeteringen (optimalisaties). Begin met een analyse van je huidige situatie, en trek conclusies uit de inzichten.

Search Engine Optimisation (SEO)

SEO, ook wel zoekmachine-optimalisatie, bestaat al heel lang. Wat nieuw is: er wordt alsmaar meer op ingezet én de concurrentie neemt toe. Omdat SEO-inspanningen pas op de lange termijn lonen, heeft het geen zin om erin te investeren voor een (tijdgebonden) project. Voor je merkbekendheid of de vindbaarheid van je kantoor of immo is het wél interessant om goed te scoren in Google.

Hoe je dat doet?

Niet simpel, want bij een succesvolle SEO-strategie komt veel denk- en maatwerk kijken. Begin alvast met de basis: voeg je bedrijf of projectnaam toe aan Google My Business.

Lees hier hoe je dat doet

Extra SEO tip

Zorg ervoor dat de naam van je vastgoedproject en de plaatsnaam in de teksten en titels van je website voorkomen.

Hou ook rekening met de SEO-trend zero click searches.

Verschijnt het antwoord op een vraag al op de zoekresultatenpagina (SERP: Search Engine Results Page)? Dan klikken mensen niet meer door naar een website.

Die korte antwoorden krijgen ze vaak via featured snippets of een knowledge panel (bijvoorbeeld info van Wikipedia).

Een paar jaar geleden gaf circa 40% van de zoekopdrachten geen klik; vandaag is dat al grofweg de helft …

Blijf altijd bij

Hooox is jouw marketing- en communicatiepartner die de juiste kanalen op de juiste manier en het juiste moment inschakelt.

Onze experts helpen jou als vastgoedspeler om:

 • efficiënte marketingcampagnes op te zetten – klassiek en digitaal;
 • ijzersterke communicatietrajecten te bouwen – van opstart tot commercialisatie.

En dat alles volledig technologisch én strategisch onderbouwd. Laten we kennismaken!

 

Bekijk alle solutions


Deel dit artikel:

Hooox gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.