• Home
  • Stories
  • EXPERT TALK: onze keuze voor het open source CMS ProcessWire

EXPERT TALK: onze keuze voor het open source CMS ProcessWire

Hooox gebruikte jarenlang WordPress als CMS (Content Management Systeem) voor de websites van onze klanten. Tot we op de limieten van het systeem botsten. Na enkele experimenten stapten we over naar ProcessWire.

Onnodig veel werk met WordPress

WordPress was van bij de oorsprong een blogsysteem, en dat blijft de kern van het systeem. Voor een goede corporate of commerciële site, kan je niet ontsnappen aan een hele resem externe plug-ins. En dat bracht nog een probleem met zich mee. Want bij elke WordPress-update (en dat zijn er heel wat) moesten we testen of de nieuwe versie wel nog compatibel was met de geïnstalleerde plug-ins. Resultaat: een enorme management overhead. 

Na een aantal experimenten met Drupal, Craft en andere contentmanagementsystemen tipte een webdeveloper ons ProcessWire. We probeerden en zagen dat het goed was.

100% op maat van onze klant

ProcessWire is niet alleen een CMS maar ook een CMF (Content Management Framework). Daardoor heb je alle vrijheid in de structuur van de website. Je creëert zelf de nodige contenttypes en velden. Op deze manier is de inhoud en het design van je website 100% tailormade. 

“In tegenstelling tot andere oplossingen is de programmeur niet verplicht om het bestaande design te volgen. Je kan gewoon je eigen ding doen."

- Review op de website van ProcessWire

100% op maat van onze klant

Ingebouwde functionaliteiten

Extra plug-ins zijn zelden nodig, want de meest essentiële functionaliteiten zitten al ingebakken in ProcessWire:

  • Aangepaste velden: met custom fields kunnen we complexere informatie zoals productspecificaties, prijzen en documenten op een eenvoudige en consistente manier aan de pagina toevoegen.

  • Meertaligheid: in een land als België is het uitzonderlijk dat een website maar in één taal beschikbaar is. Het beheer van alle taalversies gebeurt op dezelfde pagina.

  • Formulieren: een formulier geeft je webbezoeker de kans om met jou in contact te komen. Heel belangrijke feature dus. 

  • Rollen en rechten: misschien wil je je medewerkers ook toegang geven tot het CMS. Met ProcessWire behoud je 100% controle over wie toegang heeft tot welk deel van de website en wie wat mag aanpassen. Al deze rechten kan je tot op het niveau van een individueel veld instellen.

Gemakkelijk voor klant en developer

ProcessWire heeft een gebruiksvriendelijke, intuïtieve interface. Daardoor hebben nieuwe developers bij hooox het systeem snel in de vingers en behouden we onze snelheid. Ook onze klanten kunnen na een korte introductie zelf aan de slag met hun website.

“Zowel de eindklant als onze designer zijn dol op het gemak van het CMS. Het is heel gemakkelijk om iets te updaten. Buiten tonen over hoe je moet inloggen, was er geen opleiding nodig omdat de interface zo straightforward is.”

- Review op de website van ProcessWire

Gemakkelijk voor klant en developer

Onklopbaar op vlak van veiligheid

Beveiliging is de topprioriteit voor de ontwikkelaars van ProcessWire. Ze zorgen voor een stabiele core die na de installatie jarenlang blijft werken zonder updates. Doordat het CMS zo veel ingebouwde functionaliteiten heeft en er bijna geen plug-ins nodig zijn, worden er ook geen kwetsbaarheden van buitenaf in het systeem gebracht. Bovendien is ProcessWire relatief onbekend, waardoor het geen aantrekkelijk doelwit is voor (geautomatiseerde) hacking-aanvallen van cybercriminelen.

Wist je trouwens dat twee van onze realisaties uitgeroepen werden tot ProcessWire-site van de week?

Eaglestone

The Agency

 

Geen vendor lock-in

Tot slot is ProcessWire een opensource systeem. Dat wil zeggen dat noch jij, noch wij licentiekosten betalen en dat je nooit geconfronteerd wordt met ‘vendor lock-in’: een verraderlijk systeem waarbij een webbureau je website bouwt op hun exclusieve CMS. Je kan er dus nooit meer weg zonder een volledig nieuwe website te laten bouwen door je nieuwe partner. Dat risico loop je niet bij hooox’ ProcessWire.

Helemaal overtuigd van ProcessWire?

hooox pakt ook jouw website met plezier aan!

Contacteer ons


Deel dit artikel:

Hooox gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.