• Home
  • Projects
  • Zo vertaal je ESG strategie in een unieke storytelling

Zo vertaal je ESG strategie in een unieke storytelling

#corporate  #content  #storytelling  #corporate  #residential  #offices  #retail  #logistics  

BPI Real Estate zocht een manier om haar unieke duurzaamheidsaanpak te vertalen naar een nieuwe corporate storytelling. Onze grootste uitdagingen was het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke website voor zowel corporate partners als particulieren. De integratie van een rebranding middenin vergde ook heel wat flexibiliteit. Lees verder om te ontdekken hoe wij video-getuigenissen en interne medewerkers inzetten om de ESG-strategie aan de wereld duidelijk te maken.

BPI Real Estate
Corporate website

Corporate website

Als vastgoed communicatiebureau heeft Hooox de opdracht gekregen om de unieke duurzaamheidsaanpak van BPI Real Estate te vertalen naar een nieuwe corporate storytelling en corporate website. Deze opdracht was voor hooox een grote uitdaging, omdat we de ESG-strategie van BPI Real Estate op een duidelijke en overtuigende manier simultaan moeten kunnen presenteren aan diverse soorten stakeholders.

Human centric

Om dit te doen, hebben we gebruik gemaakt van video-getuigenissen van mensen die de ESG-strategie concreet toepassen op de bouwwerf. Dit geeft niet alleen een duidelijk beeld van de ESG-doelstellingen van BPI Real Estate, maar laat ook zien wat de jaarlijkse impact hiervan is voor alle stakeholders. Door interne medewerkers in te schakelen in plaats van acteurs, werd de human centric aanpak van BPI ook nog eens benadrukt. 

Gebruiksvriendelijkheid

Verder hebben we ons gericht op het creëren van een gebruiksvriendelijke website en het aanpassen van de website aan de verschillende talen en markten waar BPI Real Estate actief is. Door onze ervaring als communicatiebureau waren we in staat om de ESG-strategie van BPI Real Estate op een aantrekkelijke manier te presenteren en te zorgen dat de website gemakkelijk te gebruiken is voor alle bezoekers.

 

Wat waren de grootste uitdagingen van deze opdracht?

Het project om de website van BPI Real Estate te ontwikkelen was zeker niet eenvoudig, mede vanwege de omvang van de website met 369 webpagina's in drie talen.

Onze aanpak was ook uniek, omdat we veel van de pagina's dynamisch hebben gegenereerd om de score op zoekopdrachten te verbeteren, afhankelijk van de doelgroep of het buyer persona. De sitemap van de website gebruikt dubbele navigatie, zodat dezelfde content kan worden aangepast voor zowel B2B- als B2C-doelgroepen.

Re-branding

Wat het project extra uitdagend maakte, was de behoefte aan een gebruiksvriendelijke interface voor zowel corporate partners als particulieren op zoek naar vastgoed. Bovendien zijn er onverwachte wijzigingen doorgevoerd in de branding en het design van de website door een rebranding van het moederhuis CFE, wat de doorlooptijd heeft verlengd. Gelukkig is de klantentevredenheid uitstekend, zo blijkt uit het aantal dank mailtjes en home-made biertjes dat we hebben ontvangen. We hopen dat onze gebruikers genieten van de vernieuwde website en al haar functionaliteiten.

Altijd klantgericht en oplossingsgericht, hooox heeft ons geholpen met het bouwen van onze nieuwe bedrijfswebsite: ze luisterden naar ons en zorgden voor alles, van technische aspecten tot copywriting. Ik beveel dit bureau aan voor hun professionalisme.

– Christel Verwilghen, marketing & communicatie manager 

Ik wil HOOOX bedanken voor hun werk en hun professionalisme tijdens de hele opdracht die hun werd toevertrouwd. Het bureau heeft reactief en attent gereageerd op onze behoeften. Of het nu gaat om structuur, ideeën of creativiteit, ze beschikken over een brede waaier aan vaardigheden om een project tot een goed einde te brengen. Dank aan het team!

– Dayana Mero, coördinator marketing & communicatie

Wil je jouw organisatie ook zo’n sterk imago geven met straffe corporate communicatie?

Wij helpen je graag verder!

Contacteer ons


Hooox gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.