Een nieuwe identiteit voor Belgisch vastgoed

#strategy #on-site #web #event #content 

Bezoekersrecord voor Belgisch Paviljoen op MIPIM


MIPIM in Cannes is een van de meest prestigieuze vastgoedbeurzen ter wereld. Deze vierdaagse beurs brengt jaarlijks de meest invloedrijke spelers op de internationale vastgoedmarkt samen onder één dak. Bovendien worden er elk jaar tientallen nieuwe en prestigieuze projecten onthuld. Sinds 2014 verzorgt hooox de volledige communicatie en inrichting van het drukbezochte Belgisch Paviljoen Surreal Estate. 

Het plan

Samenwerken loont, ook in de vastgoedsector. Na enkele deelnames op regionaal niveau, groeide het besef dat samenwerking tussen de Belgische regio’s, steden en partners veel interessanter is. Hooox nam daarom het initiatief om een nationaal paviljoen op te starten. Met succes: het aantal Belgische deelnemers op MIPIM verdubbelde en het aantal buitenlandse bezoekers vertienvoudigde op vijf jaar tijd.

De missie

Het Belgische paviljoen Surreal Estate is een uitzonderlijke troef om Vlaanderen, Brussel, Wallonië en hun steden en bedrijven sterker te positioneren op de internationale vastgoedmarkt. De Belgische ambitie was om een van de vooraanstaande landen op de beurs te worden en nog meer een ontmoetingspunt te zijn voor de talrijke Belgische bezoekers van de beurs. Missie geslaagd.
 

De hooox touch

In 2017 werd het Belgisch Paviljoen door ons in volledig nieuw kleedje gestoken, tot zelfs de fameuze trappen van het Palais des Festivals.  Hooox zorgde er voor een professioneel kader (met onder andere een eigen conferentiezaal en een exclusief terras met zicht op de haven) maar ook voor kwalitatieve content en internationale keynote speakers die het Paviljoen keer op keer deden vollopen.

Bigger is better

Dankzij een spectaculaire uitbreiding van het Paviljoen op verschillende niveaus, moesten de 26.000 bezoekers wel érg hun best doen om de Belgen niet gezien te hebben vanop de Croisette. Dat liet zich ook voelen in het aantal bezoekers. Bovendien kwamen ook steeds meer buitenlandse investeerders in het Belgisch Paviljoen luisteren naar de vele conferenties die er georganiseerd werden.

Succes in cijfers

Het Belgisch Paviljoen op MIPIM 2018 bracht niet minder dan 8.256 bezoekers samen, een stijging van 11% tegenover 2017. Ook het aantal deelnemende organisaties nam opnieuw toe. België staat zo in de top 4 van de aanwezige landen in Cannes. Ondertussen werd de samenwerking tussen de hoofdpartners en hooox verlengd tot en met 2020. We kijken uit naar het vervolg van dit succesverhaal.

Partners
Bezoekers op Belgisch Paviljoen
%
Stijging in bezoekers

Meer weten?

Graag meer info over dit project? Of toch liever praten over dat van u?

Contacteer ons


Hooox gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.