De lancering van een nieuw retailproject, Quurne

#identity  #on-site  #video  #retail  

Quest for Property lanceert een nieuw retailproject. Wij gaven het een sterke identiteit en maakten de buurt duidelijk dat dit het meest duurzame retail project in België is. De naamgeving, signalisatie en werfcommunicatie is strak maar humoristisch, om het verhaal rond duurzaamheid toegankelijk en aantrekkelijk te maken. Hopelijk zal Quurne een positieve impact hebben op de gemeenschap en een voorbeeld zijn voor toekomstige duurzame retailprojecten.

Nieuw duurzaam retailproject in de gemeente Kuurne

Hooox, het communicatiebureau aangesteld door Quest for Property, heeft de lancering aangekondigd van een nieuw duurzaam retailproject in de gemeente Kuurne. Met een oppervlakte van 6.000m2 is het gebouw vlot toegankelijk en beschikt het over een strakke architectuur op drie niveaus. Het project, dat de naam Quurne draagt, is het eerste retailproject in België dat een BREEAM outstanding nastreeft.

Een sterk eigen identiteit creëren

Het doel van Hooox was om het gebouw een sterk eigen identiteit te geven om te vermijden dat het teveel geassocieerd zou worden met de anchor tenant. Deze identiteit moest niet alleen de locatie versterken voor alle tenants en gebruikers, maar ook de ambities van Quest for Property om duurzaam te ontwikkelen in deze buurt duidelijk maken.

De naam Quurne is niet toevallig gekozen en is een beetje een politieke statement, gezien het project recht tegenover de shopping van Kuurne (nu Ring Shopping) gelegen is, terwijl dat laatste op Kortrijks grondgebied ligt. De letter Q is een verwijzing naar Quest for Property, de ontwikkelaar.

Voor de signalisatie en werfcommunicatie is gekozen voor een strakke stijl, waarbij humoristische teksten zoveel mogelijk gebruikt zijn om het duurzaamheids verhaal rond Quurne op een sympathieke en begrijpbare manier over te brengen. Dit gebeurt via onder andere raambestickering, vlaggen, informatieborden, schermen en de website.

Op de lancering werden de burgemeester en vertegenwoordigers van Jumbo geïnterviewd, terwijl een persbericht naar lokale kranten en vastgoedspecialisten verstuurd werd. Hooox hoopt dat Quurne een positieve impact zal hebben op de lokale gemeenschap en een voorbeeld zal zijn voor toekomstige duurzame retailprojecten in België.

Op zoek naar een partner in marketingcommunicatie die helpt bij de opstart?

En daarna blijft adviseren in het vastgoed verhaal dat u voor ogen hebt? hooox schrijft graag als strategische partner mee aan dat verhaal!

Contacteer ons


Hooox gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.