40.000m² kantoren en retail in hartje Antwerpen

#offices #retail #identity #print #web 

Pelican, Arto, Novo en Deco


Een joint venture tussen de vastgoedontwikkeling poot van Baltisse - dat het vermogen beheert van ondernemer Filip Balcaen (ex-Balta) - en het vastgoedfonds QRF City Retail, kocht bijna 40.000m² strategische gelegen gebouwen op de De Keyserlei, naast het station van Antwerpen-Centraal. hooox verzorgde de communicatie voor dit ambitieuze project middenin de stad.

Omdat deze grootschalige Antwerpse ontwikkeling niet minder dan 3 verschillende kantoorprojecten, een retailfunctie en andere faciliteiten omvat, tekende hooox een multidimensionele marketingstrategie uit. Dankzij die aanpak kan Baltisse zowel individueel als collectief over de verschillende projecten communiceren, via alle kanalen en naar alle stakeholders.

Complexiteit troef

Toegegeven: het nieuwste project van Baltisse is niet het meest eenvoudige dat we ooit voorgeschoteld kregen. 

Het project is een mix van nieuwbouw, zware renovatiewerken en een heropwaardering van bestaand historisch patrimonium. De architectuur strekt zich uit over maar liefst 4 verschillende gebouwen en de retailruimtes in de plint vloeien over van het ene naar het andere gebouw. Vastgoedfonds QRF City Retail neemt vooral de retailontwikkeling op zich. Er komen ondergrondse parkeerplaatsen en de bovenste verdiepingen worden ingenomen door kantoren. Om het nog wat ingewikkelder te maken, is het nieuwe kantorencomplex eigendom van 2 nieuwe vennootschappen. 

Onze uitdaging? Een sluitende en toekomstgerichte marketingstrategie bepalen.

Complexiteit troef

Een weloverwogen merkenarchitectuur

hooox creëerde 4 individuele merken waarvan er 3 gebundeld kunnen worden tot een cluster.

  • De high-end nieuwbouwkantoorontwikkeling aan het station kreeg de merknaam Pelican
  • Het oude gebouw in art-decostijl inspireerde ons tot de merknamen Arto, Novo en Deco: 3 kantoorgebouwen, elk met een eigen identiteit en een eigen specifieke doelgroep.

Klassieke, maar tot in de puntjes verzorgde communicatie

We combineerden vlotte maar corporate aanvoelende teksten met de strakke beeldvorming van onze designers en de realistische 3D-visualisaties van onze sympathieke onderburen Prompto. Het geheel bestaat uit sterke digitale én traditionele communicatietools die de makelaars ondersteunen bij hun pitches. En dat zijn er heel wat, want de nieuwe kantoorontwikkeling in hartje Antwerpen kan op heel wat interesse rekenen.

"Het team van hooox heeft opnieuw bewezen de juiste marketing- en communicatiepartner te zijn voor Baltisse: gepast marketingadvies en een vlekkeloze uitvoering van sterke communicatietools. Op en top professioneel!"

– Caroline Nobels, CIO Baltisse Real Estate

Meer weten?

Graag advies van onze experten over hoe je jouw project het beste op de markt kan zetten? We helpen je met plezier!

Contacteer ons


Hooox gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.