Helder communiceren over een complex project in hartje Antwerpen

#identity  #print  #web  #offices  #retail  

Vertrouwensband

hooox heeft al jaren een vertrouwensband met investeringsmaatschappij Baltisse, dat het vermogen beheert van ondernemer Filip Balcaen. Dat maakt dat we snel kunnen schakelen als dat moet zoals het geval was voor Royal Park, een exclusief kantorenproject in Luxemburg, dat moest gelanceerd worden voor aanvang van de MIPIM-beurs

Baltisse

Eén communicatiestrategie voor 40.000 m² gemengde ontwikkeling

Royal Park lanceerden we vervolgens na een heuse race tegen de klok met een strategisch onderbouwde projectwebsite, eigen huisstijl, een 3D-film. Het duurzaam renovatieproject met BREEAM-certificaat ‘Excellent’ en architecturale parel in het kloppende hart van Luxemburg aan de vermaarde Boulevard Royal veroverde al snel de markt.

Maar als het kan nemen we toch liever de tijd. Al zeker als het om heel complexe projecten gaat zoals het ambitieuze project van 40.000 m² op de De Keyserlei, naast het station van Antwerpen-Centraal dat Baltisse samen met vastgoedfonds QRF City Retail opstartte met niet minder dan 3 verschillende kantoorprojecten, een retailfunctie en andere faciliteiten.

Eén communicatiestrategie voor 40.000 m² gemengde ontwikkeling

Multi-dimensioneel merkenstrategie

Het project is een mix van nieuwbouw, zware renovatiewerken en een heropwaardering van bestaand historisch patrimonium; strekt zich uit over maar liefst 4 verschillende gebouwen en herbergt bovendien ook ondergrondse parkeerplaatsen en om het nog wat ingewikkelder te maken, is het nieuwe complex eigendom van 2 nieuwe vennootschappen.

Deze grootschalige Antwerpse ontwikkeling vroeg om een multidimensionele marketingstrategie waardoor zowel individueel als collectief over de verschillende projecten, via alle mogelijke relevante kanalen naar alle stakeholders gecommuniceerd kon worden. Complexe projecten vragen immers om een heel doordachte communicatieve aanpak.

hooox creëerde 4 individuele merken: de nieuwe high-end kantoorontwikkeling aan het station kreeg de merknaam Pelican en de 3 gebouwen die samen 1 geheel vormen in art-decostijl inspireerden ons tot de merknamen Arto, Novo en Deco. Elk met een eigen identiteit en een eigen specifieke doelgroep.

Een naam is enkel de start

Een slimme wervende naam is de start. Daarna volgt beeldvorming, storytelling, 3D-visualisaties en de volledige uitrol van alle relevante digitale én traditionele communicatietools die de makelaars ondersteunen bij hun pitches. In dit Antwerpse verhaal finaliseren die zich alvast in recordtempo. Een succesvolle uitdaging, kortom, zoals we ze bij hooox graag hebben!

Wil je van jouw al even complex project ook zo’n eenduidig succes maken?

Wij helpen je graag verder!

Contacteer ons


Hooox gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.