Projectcommunicatie

Projectcommunicatie voor vastgoedprojecten is duidelijk onze core business. Sinds de start van hooox mochten wij meer dan honderd campagnes realiseren voor diverse vastgoedprojecten. Onze rol is eenvoudig: ontwikkelaars helpen om sterke vastgoedproducten op de markt te plaatsen. Door slim om te gaan met de marketingbudgetten, adviseren wij u hoe u zo efficiënt mogelijk aan lead generation kan doen.

Merkpositionering

Op basis van traditionele marketingmodellen (vb model van Yung) proberen wij eerst het DNA van uw product goed te begrijpen. Daarna wordt uw project geanalyseerd (S.W.O.T.) en eventueel getoetst bij andere stakeholders en worden concurrentiële projecten in kaart gebracht. Tot slot wordt een profiel opgesteld van de eindgebruikers (doelgroep) om de campagnes efficiënter te sturen. Soms worden wij ook gevraagd om lopende projecten te herpositioneren. In dat geval spreken wij eerder van revitalisatiecampagnes.

market-positioning_EA-0003

market-positioning_EA-0247


Branding

Dit is het moment waarop wij de creatievelingen wakker maken. Doorheen een aantal brainstormsessies worden ideeën genoteerd om de Unique Selling Proposition van uw project op een slimme manier in de verf te zetten. Van moodboards, conceptuele schetsen, unieke samenwerkingsverbanden met andere merken, … niets houdt ons tegen om een sterk concept uit te werken voor uw project.

Eenmaal de naam van het project bepaald is, starten onze designers met het creëren van een logo en huisstijl die verder gebruikt zullen worden in alle communicatie supports zoals brochures, werfborden, flyers, websites, etc.

branding_hooox-website-tetris-04

branding_cip-deschilden-website-06


3D modeling en afgeleiden

hooox is ooit begonnen als een 3D studio. U zult dan ook weinig bedrijven vinden in België met meer expertise in dit domein. De keuze van de juiste cameraposities, de juiste sfeer voor het doelpubliek en zoveel andere parameters zijn essentieel om een project juist te verkopen. In tegenstelling tot architecturale wedstrijdbeelden pogen wij de ervaring (wonen/ werken) te benadrukken doorheen onze beelden.

Ook hier bieden wij een uniek competitief voordeel. Onze organisatie integreert een buitenlandse ploeg met een enorme expertise in 3D modeling. Op basis van die modellen kunnen wij fotorealistisch beeldmateriaal en films realiseren.

Sterker nog: op basis van datzelfde 3D model kunnen wij eveneens uw project in 3D printen dankzij een exclusieve samenwerking met ZiggZagg. Voor diegenen die echt durven te innoveren, bieden wij zelfs de mogelijkheid om uw gebouw in een virtual reality omgeving te integreren. Uw koper wandelt in het project alsof hij er zelf staat.

Dankzij onze geïntegreerde aanpak, bespaart u aan modelling en coördinatiekosten. Op basis van één 3D model realiseren wij niet minder dan drie outputs: renders, maquettes en virtual reality.

3D-modelling_alides_dampoort_web_02


Online communicatie

Websites

hooox ontwikkelde de afgelopen jaren honderden websites voor vastgoedactoren. Deze ontdekt u hier. Het voordeel hiervan is dat wij ondertussen bepaalde modules hebben geschreven die wij kunnen integreren in uw projectwebsite. Het meest gevraagde systeem is onze beschikbaarheidsmodule. Deze laat kandidaat kopers toe om op een eenvoudige manier te zoeken naar beschikbare units op een grondplan en/ of gevel. Best wel handig wanneer u met verschillende makelaars en/of interne verkopers werkt aangezien zij autonoom de beschikbaarheid kunnen aanpassen.

Onze sites worden traditioneel gebouwd met een geïntegreerd Content Management Systeem zodat u nadien zelf aanpassingen kunt doen zonder hiervoor ICT ervaring te hebben. Een korte opleiding van een paar uur volstaat. Sinds een aantal jaren hanteren wij enkel nog responsive design, wat betekent dat uw website design zich automatisch zal aanpassen in functie van het toestel (pc, tablet, smartphone) van de eindgebruiker.

Wij verzorgen ook steeds de back-end van uw website, meer bepaald hosting, domeinregistratie en het jaarlijks updaten van de server software en veiligheidspatches. Onze webservers staan in goed beveiligde datacenters en dankzij onze samenwerking met Combell, de grootste Internet Service Provider van België, garanderen wij dat uw website steeds toegankelijk en performant blijft.

real-estate-online_prowinko-letoisondor-website-01

hooox_online_w34_website_01

Social media

Opvallend hoeveel budget er nog steeds geïnvesteerd wordt in traditionele media terwijl onze studies (social media in real estate URL) duidelijk aantonen dat de tijd rijp is om sociale media grondig te bekijken. Zo integreert hooox al een paar jaren Facebookcampagnes, Google Adwords en LinkedIn campagnes in haar mediamix. Onze campagne voor de Ghelamco Arena zorgde voor 50.000 stemmen in een paar dagen, het beste bewijs dat we de knepen van het vak kennen.

Search Engine Optimisation (SEO) en Search Engine Advertising (SEA) campagnes zijn eveneens essentieel. Onze experts kennen perfect de knepen van het vak om uw project een maximale visibiliteit te bieden wanneer er online gezocht wordt naar vastgoed via de (Google) zoekmachine.
Meer informatie vindt u hier.

facebook_w2o_hooox_02

twitter_axellenaerts_hooox_02


On-site communicatie

Location, location, location. De eerste drie regels voor een succesvolle vastgoedontwikkeling zijn ook van tel bij marketing. Zeker voor residentieel vastgoed, als u weet dat meer als 50% van residentiële kopers een woning kopen binnen een straal van 3,9km van hun vorige woning.

Met andere woorden, zorg ervoor dat uw werf symbool staat voor uw project. Onze designers zorgen voor aantrekkelijke werfborden en werfdoeken die regelmatig wisselen om beter in te spelen op de communicatiestrategie.

Indien nodig bieden wij interessante oplossingen met tijdelijke verkoopskantoren. Van belettering tot binnenaankleding, wij verzorgen het nodige materiaal. Veelal worden hierbij de 3D maquettes geïntegreerd.

Tot slot adviseren wij onze klanten om zoveel mogelijke de bestaande infrastructuur te integreren in de communicatiemix. Zo mochten wij in het verleden al diverse kunstprojecten of buurtfeesten, opendeurdagen of informatiesessies organiseren net voor de afbraak van een gebouw of in de werf van een nieuw gebouw.

onsite_livingstone_slider_werfdoek_web1

onsite_mipim2014_hooox


Drukwerk

Spijtig genoeg worden er in vastgoedcommunicatie nog steeds veel bomen geveld. Ondanks de opmars van online communicatie en sociale media blijft het belangrijk om na een verkoopsgesprek de kandidaat-koper met iets tastbaars naar huis te sturen. De verkoopsbrochure is daarom nog steeds een belangrijk element in de communicatiemix van een vastgoed project. Meestal komt hierbij nog een op maat gemaakt lastenboek en volledige uitgewerkte grondplannen op groot formaat (voor de verkopers) of klein formaat (voor de kopers)

Afhankelijk van het communicatieproces zal er met flyers gewerkt worden. Een goedkoop drukwerk dat ideaal is voor een deur-aan-deur verspreiding of een fysieke bedeling op drukke momenten. Ook hier een gouden raad: probeer zoveel mogelijk met de lokale beïnvloeders samen te werken om uw boodschap geloofwaardiger te maken.

print_karamel_condominium

print_south_eden


Media strategie & PR

hooox is sinds 2012 een erkend reclamebureau. Dit biedt ons de mogelijkheid om voor uw project betere voorwaarden te onderhandelen met de grote mediabedrijven (Roularta, Mediahuis, Persgroep, Trustmedia) en outdoor marketing groepen. Wij onderhouden steeds goede relaties met de belangrijkste mediaplanners en televisiezenders (nationaal & lokaal) om op de hoogte te blijven van interessante media opportuniteiten.

Onze missie bestaat er in om onze klanten te sturen in de keuze van media en een juist evenwicht te vinden tussen traditionele en sociale media, tussen geschreven pers en andere kanalen. Wij zorgen ervoor dat uw marketingbudget zo efficiënt mogelijk wordt geïnvesteerd.

Onze designers zorgen voor kwalitatieve advertenties in functie van de communicatiestrategie en het gekozen medium: online games, virale video’s, couponing, radiospots, aankoop van adressen, … zijn allemaal middelen die we onder de knie hebben om een betere en efficiëntere mediastrategie op te zetten.

Doorheen de jaren hebben wij ook vertrouwensrelaties opgebouwd met de meest prominente vastgoed journalisten aan de beide kanten van de taalgrens. Wij verzorgen daarom ook graag de pers en Public Relations voor uw project. Van persberichten tot persconferenties of het organiseren van diepte-interviews behoren tot onze mogelijkheden.

In 2011 lanceerde hooox een gespecialiseerde website SCOOOP waarop vastgoednieuws uit diverse landen wordt geconcentreerd. Ondertussen volgen meer als 4.000 professionele vastgoedspecialisten de scooop nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van de belangrijkste vastgoedactiviteiten.

Tot slot zijn wij zeer sterk betrokken bij de twee belangrijkste vastgoedbeurzen. Op de MIPIM coördineren wij het Belgisch Paviljoen, alsook alle activiteiten van de Flanders Ghent Development Group. Sinds haar oprichting, zijn wij eveneens een communicatiepartner van en trouwe standhouder op de Brusselse REALTY beurs. Tot slot heeft hooox eveneens een samenwerking met Management Producties in het kader van de vastgoedconferenties die ze regelmatig in België en in Nederland organiseren.

hooox_media_pr_leopoldspark

vergunningstraject_AcaseDePinte_Presentatie2_slider