Corporate communicatie

U bent een bedrijf actief in de vastgoedsector en u zoekt een vaste partner voor het realiseren van uw eigen communicatie? Dan kunnen wij u zeker helpen.

Merkpositionering

Ieder bedrijf heeft een imago. Het staat voor een aantal waarden en probeert op die manier een onderscheidend vermogen te creëren t.o.v. haar concurrenten. De moeilijkheid bestaat er vaak in om die waarden vast le leggen en creatief te vertalen in een campagne. Op basis van erkende marketing modellen (vb model van Yung) proberen wij eerst het DNA van uw bedrijf te doorgronden en in kaart te brengen. Het resultaat wordt afgetoetst bij alle stakeholders omdat niet iedereen hetzelfde perspectief heeft over de sterktes en zwaktes van uw bedrijf. In functie van de doelgroepen worden dan tools en campagnes vastgelegd.

brand-positioning_ghgroup_hooox

hooox_corporate_communication_banimmo


Segmentatie

Uw corporate communicatie moet verschillende doelgroepen aanspreken. De interne communicatie concentreert zich eerder rond HR, aanwerving en kwaliteitsnormen, terwijl de externe communicatie eerder betrekking heeft tot realisaties, samenwerkingen en innovaties. In bepaalde gevallen kan er ook sprake zij van crisiscommunicatie.

segmentation_ag_real_estate_2gether_001


Communicatieplan

Een communicatieplan is als een keukenrecept: het omschrijft de ingrediënten, de aantallen, het aantal personen aan tafel en de timing van het koken. Het communicatieplan kijkt een jaar verder en concentreert zich op een aantal sleutelboodschappen, die jaarlijks kunnen evolueren en/ of variëren. Het houdt rekening met een jaarlijks budget en is het best meetbaar in termen van outputs: aantal bezoekers op de website, aantal leads die gebeld hebben, aantal projecten die gerealiseerd werden, …

hooox-google-analytics


Tools

De tools bestaan meestal uit drukwerk (stationary) en een corporate brochure. Soms worden er ook specials gedaan op bepaalde momenten van het jaar (kerstkaart, online wervingscampagne voor studenten na de examens, …)

Daarnaast staat een corporate website centraal in jullie communicatie. De website is de vitrine van uw bedrijf, het eerste aanspreekpunt om u te contacteren. Uw website moet de bezoeker snel overtuigen van uw capaciteit om specifieke diensten en producten te leveren. De waarden van uw bedrijf moeten geïntegreerd worden in het design, het beeldmateriaal, …

tools_beurs_stand2