Communicatiestrategie

Expertise nodig?

Hooox adviseert al jaren diverse vastgoedactoren op regelmatige basis in hun corporate en projectcommunicatie. Hiervoor worden lange termijn samenwerkingsovereenkomsten getekend waarin de scope en opzet van de opdracht wordt gedefinieerd. Hiermee wordt hooox een beetje de (externe) marketingverantwoordelijke binnen de organisatie. Via dit systeem haalt u expertise binnen op directieniveau.

Sommige bedrijven willen hier nog een stuk verder in gaan. Naast het advies wensen ze eveneens dat er iemand van hooox de effectieve marketingstrategie uitrolt. Onder de naam Booost worden specifieke competenties aangeboden op tijdelijke basis. Via dit systeem huurt een bedrijf dus een specifieke expertise gedurende een beperkte periode. Meer info

Budget en plannning

Het totale marketingbudget wordt vakkundig gespreid over verschillende jaren en kan verder toe- of afnemen in functie van de gerealiseerde verkoopsresultaten. Bij het begin van ieder jaar wordt een communicatieplan vastgelegd: welke tools? Welke media? Welke evenementen? Hoe zit de conversieratio van leads naar kopers? Waarover twijfelen de kopers en hoe kunnen we dit opvangen? Is ons doelpubliek veranderd? Dit zijn maar enkele vragen die wij ons op dat ogenblik moeten stellen.

Lead Generation

Als communicatiebureau kunnen wij niet afgerekend worden op het aantal verkocht units. Maar wij kunnen wel een actieve rol spelen in het genereren van actieve en gekwalificeerde leads (potentiële kopers). Wij meten al jaren de performanties van verschillende online en offline media om de cost per lead te berekenen zodat wij u kunnen adviseren inzake de meest efficiënte mediastrategie. Sterker nog, we kunnen uw bestaande kopers converteren in actieve ambassadeurs.

Merk positionering

Sommige ontwikkelaars wensen hun merkidentiteit te versterken of soms zelfs te veranderen. De moeilijkste oefening bestaat er in om het DNA van het bedrijf zo precies mogelijk te omschrijven. Van hieruit wordt een zo duidelijk mogelijk onderscheidend vermogen gedefinieerd doorheen enkele Unique Selling Propositions. Deze USP’s vertalen wij nadien in creatieve concepten en reclamecampagnes.

Doelgroepen

Geen enkele campagne is efficiënt en succesvol zolang we niet eerst een duidelijke doelgroep hebben vastgelegd. Sommige vastgoedprojecten verreisen trouwens dat er gelijktijdig verschillende doelgroepen benaderd worden met andere middelen en via andere kanalen. Een mooi voorbeeld zijn de residentiële projecten waar zowel eindgebruikers (=bewoners) als investeerders moeten aangetrokken worden in functie van de aangeboden units.

Mediastrategie

hooox is een erkend reclamebureau. Dit betekent dat wij bij (de meeste) mediagroepen uw reclameruimte kunnen aankopen tegen preferentiële tarieven. We bestuderen ook al een paar jaar de evolutie van analoog naar digitaal en zien een duidelijke verschuiving richting digitale en mobiele reclame. Reden hiervoor is de traceerbaarheid van de marketingcampagnes, maar natuurlijk ook de pure cost per lead.

Conversation management: Turning bricks into brands

De consument is mondig, slim, geïnformeerd en communiceert onderling. De tijd van de uni-directionele communicatie is voorbij. Merken moet accepteren dat er over hen gesproken wordt, maar dit moet natuurlijk best gemonitord worden om snel genoeg een reactie van het bedrijf uit te lokken. Niemand verwacht dat uw merk perfect is, maar iedereen verwacht dat u volgt en reageert op boodschappen. Bouwen en ontwikkelen wordt een steeds verfijndere dialoog, een proces dat goed moet opgevolgd worden om rendabiliteit en reputatie onder controle te houden.

Verkoopsondersteuning

Doorheen de vele projecten die we met hooox mochten begeleiden, merken we een aantal fundamentele veranderingen. De steeds groeiende populariteit van investeringsvastgoed bijvoorbeeld zorgde voor de opkomst van gespecialiseerde verkoopsteams die specifiek dat doel bewerken.

Binnen ons ecosysteem werken wij met een gespecialiseerde verkooporganisatie met jaren ervaring in investeringsvastgoed. Hun aanpak werkt perfect aanvullend op onze marketing know-how. Deze kunt u voor bepaalde duur inhuren om een boost te geven aan uw project.

Indien gewenst, kunnen wij eveneens jullie makelaars een coaching aanbieden om uw project beter te begrijpen en betere te verkopen. Zo nodig kunnen we eveneens een mystery shopping laten doorvoeren om de kwaliteit van de verkoopteams te evalueren.