Over ons

Historiek

Hooox is niet gestart in een garage, maar wel vanuit een zolder met een mooi zicht. Het is toch de zaak om een goed overzicht te houden op de vastgoedmarkt, niet?

In haar begin jaren groeide hooox heel snel in drie zeer diverse sectoren (interactieve applicaties voor de culturele sector, TV spots voor de reclameboys en 3D renderbeelden voor architecten), maar algauw werd het tijd om een keuze te maken en een duidelijke strategie vast te leggen: real estate communication.

Eind 2008 besloot het management om zich exclusief toe te spitsen op de vastgoedsector. De nadruk werd gelegd op het begeleiden van vastgoedontwikkelaars in al hun communicatiebehoeftes.

In de eerste jaren bouwde hooox voornamelijk het productieapparaat uit door het aantrekken van talent in diverse vakgebieden: grafisten, webontwikkelaars, 3D specialisten en creatievelingen. Ondertussen bestaat hooox uit een team van een tiental medewerkers en vaste freelancers met vestiging in Gent.

Daarnaast werd een ecosysteem gebouwd met bevriende bedrijven met wie we diverse soorten lange termijn samenwerkingen aangaan:

  • Onze 3D modelisatie wordt grotendeels in Bulgarije gerealiseerd
  • Sinds 2014 werd een samenwerking gesloten met Ziggzagg voor de productie van maquettes dmv 3D printing
  • Samenwerking met gespecialiseerde journalisten, vakbeurzen (MIPIM & REALTY) copywriters, sectororganisaties en federaties

Ondertussen is hooox de Belgische marktleider in vastgoedcommunicatie en realiseerde het bedrijf de communicatie voor een 100-tal vastgoedprojecten in binnen- en buitenland. Niet minder dan 80% van de TOP 100 ontwikkelaars in België zijn regelmatige klanten van hooox.

Missie

hooox is ondertussen de grootste specialist inzake vastgoedcommunicatie in België en wenst dit te blijven door continu verder te investeren in innovatieve marketingtechnieken om onze klanten te helpen om steeds beter en efficiënter te communiceren.

Dit betekent dat wij alle facetten van vastgoed moeten begrijpen en hierop snel en efficiënt kunnen interveniëren. Een paar voorbeelden van minder voor de hand liggende opdrachten zijn:

  1. Het inspraak- en communicatieproces van een Publieke Private Samenwerking definiëren en sturen tijdens de uitvoering.
  2. Het opzetten van informatiesessies in het kader van projecten met een belangrijke NIMBY component
  3. Het revitaliseren van ontwikkelingsprojecten waarvan de verkopen stagneren
  4. Het adviseren van beursgenoteerde vastgoedbedrijven inzake hun communicatiestrategie op niveau van de raad van bestuur

Onze groei steunt op twee pijlers: samenwerking en gerichte innovatie.

Wij geloven in samenwerking en de uitwisseling van kennis. Daarom werken wij al een paar jaren met een ecosysteem van bedrijven met wie we een lange termijn samenwerkingsovereenkomst hebben. Samen zijn we sterker om in te spelen op evoluties in de markt en zien we sneller nieuwe opportuniteiten. Daarom investeren wij ook continu in opleidingen en vorming van onze mensen.

Binnen het hooox Innovation platform definiëren we elk jaar een aantal specifieke aandachtspunten, waarvan wij voelen dat deze matuur genoeg zijn om geïmplementeerd te worden:
In 2013 werd een grote studie gerealiseerd inzake het gebruik van sociale media in de vastgoed
In 2014 werd een technische studie gemaakt om de output van 3D modellen te verbeteren. Vanuit éénzelfde 3D model, kunnen we drie verschillende outputs realiseren: visualisaties, 3D printing van maquettes en Virtual Reality toepassingen (op tablets of via speciale brillen).

Team

Mathieu Van Marcke is mede-oprichter en CEO van het bedrijf. Hij werd rond de eeuwwisseling gebeten door het 3D virus toen hij actief was voor een durfkapitaal fonds in de Verenigde staten (Boston) en daar verschillende participaties opvolgde op vlak van videogaming. Hij leerde nadien een organisatie uit te bouwen toen hij de Vlaamse activiteiten voor een Franse engineering bedrijf succesvol ontwikkelde en proefde al vrij snel van het ondernemerschap bij online bedrijven als Bobex.

Mathieu is handelsingenieur van de Solvay Business School en haalde een Master op de Vlerick Business School. Niks voorspelde dat hij ooit een communicatie bedrijf zou leiden, tenzij zijn zin voor ondernemerschap en leiderschap.

Het management wordt versterkt door een externe Raad van Bestuur, bestaande uit:

  • Jean Van Marcke, gezaghebbende ondernemer, bankier en adviseur in tal van raden van bestuur
  • Cédric Donck: serial entrepreneur in de communicatie sector, uitmuntende coach voor ondernemers en ondertussen ook professor aan de Solvay Business School.
  • Olivier Carette: managing director van de beroepsvereniging van de vastgoed sector UPSI-BVS en observator/ adviseur binnen de raad van bestuur inzake vastgoed.

Ken Lawrence is al 10 jaar aan boord bij hooox. Aanvankelijk als Sales & Planning Manager en Project Manager. Momenteel begeleidt hij als Senior Marketing Advisor diverse klanten bij hun marketing- en communicatie-inspanningen, zowel op corporate als projectniveau.

Na het afstuderen als Licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen besloot hij omwille van zijn passie voor het audiovisuele een bijkomende Master-na-Master-opleiding in de Filmstudies en Beeldcultuur te volgen.

De combinatie leidde hem tot hooox waar Ken de vinger aan de pols houdt voor alles wat te maken heeft met marketingstrategie, digitale communicatie en waar hij bedrijven bijstaat in een efficiënte en gestructureerde aanpak om hun marketingdoelstellingen te verwezenlijken.

Na een succesvolle eerste samenwerking binnen het kader van MIPIM 2014 besloot Guillaume Vyncke zich definitief aan te sluiten bij het hooox team.

Na bijna tien jaar in marketing en communicatie bij internationale groepen (Accor Hotels) en gerenommeerde reclamebureaus (Shake, Havas) , brengt hij bij hooox nieuwe inzichten en ideeën aan. Guillaume werkt binnen hooox mee aan business development en account management. Hij is perfect tweetalig en een geboren Gentenaar.